трябва да си сменя термостата,та следния ми въпрос е какъв да купя,защото видях,че има различни http://axm-auto.com/index2.php?brand...at=1&subcat=19
Известие
Collapse
No announcement yet.
въпрос за термостат
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от niko.lidsi Покажи съобщениеколега свали си твоя на него требе да има номер по него ще си го намеришBrera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!
Comment
-
Купи си термостат от рено 5 за 7-8лв и си свиркай, потърси из форума има доста писано. Ако не ти пише никой, довечера ще видя номера от кутийката на моя, но това ще стане довечера.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака
Comment
-
Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщениеКупи си термостат от рено 5 за 7-8лв и си свиркай, потърси из форума има доста писано. Ако не ти пише никой, довечера ще видя номера от кутийката на моя, но това ще стане довечера.
как така за рено 5 колега ,някакви присадки ли се правят че иначе тези не се отварят???????
Comment
-
Набива се в мъркуча до оригиналния термостат. Ето повече инфо: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...2+%F0%E5%ED%EE , и аз съм с такъв от рено 5 и няма проблеми, а е доста по- евтин вариантAlfa Romeo 146 1.9 JTD
Comment
-
И моята 145-ица беше с термостат в маркуча,е...не беше от Рено 5,просто си взех произволен на 87 градуса и му изрязах периферията колкото вътрешния диаметър на маркуча и от външната страна го заздравих с една скоба...И все пак това са варианти от тип "не ми се дава и стотинка за тая барака"
Comment
-
Първоначално публикувано от r_s_n_ Покажи съобщениеИ моята 145-ица беше с термостат в маркуча,е...не беше от Рено 5,просто си взех произволен на 87 градуса и му изрязах периферията колкото вътрешния диаметър на маркуча и от външната страна го заздравих с една скоба...И все пак това са варианти от тип "не ми се дава и стотинка за тая барака"alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
Fiat punto GT in progress ~200hp
Comment
-
Първоначално публикувано от tqnbtb Покажи съобщениеколега някои не го правят по тая причина "не ми се дава и стотинка за тая барака" просто на 50 процента от хората в тоя форум нови термостати за по 80-90 лв се прецакаха за има няма година вкл и моя затова прибягнахме до тоя вариант като и моя не е от рено 5 но пак е в маркуча та дали ще дам 40 (колкото излезе моя) или ще дам 80 не ми е чак такъв проблем просто неми е комфортно да сменям behr през 5-6 месеца някак си си намразвам колата заради 1 термостат .. та аз лично заради това прибягнах до тоя вариант
колега сподели твоя вариант за термостат и даже ако имаш снимки покажи и маха ли вътрешноста на оригиналния?Last edited by tonov; d.m.y г., 23:52.
Comment
-
Нека споделя малко опит с италианските автомобили.Първо като марка Вернет е един от евтините варианти(някой път се оказват доста сполучливи).Моята препоръка е Бер,но това е въпрос на избор.Иначе за интервенцията от Рено 5,да става.Вземаш един такъв и го набиваш във маркуча,който излиза от термостата и отива към радиатора за големия кръг.По-широката част влиза в маркуча,а по-тяснята в корпуса на термостата,обаче преди това трябва да си избушил стария.Обаче си имай едно на ум,че ще отваря малко по-късно от оригиналния.Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex...Bye my come dream...
Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"
Comment
-
http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=2&show=1
имах парички,убедиха ме,че уж и Алфа го препоръчвали та се свърши с дилематаAlfa 145 1.6 TS Ex
Alfa 146 1.4 TS Ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Starang Покажи съобщениеhttp://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=2&show=1
имах парички,убедиха ме,че уж и Алфа го препоръчвали та се свърши с дилематаsigpic
Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535
Comment
Comment